Vladyka Babjak vysvätil za gréckokatolíckeho kňaza Mikuláša Chanátha

14.09.2009 Prešov

Prešov 13. septembra (TASR) - Vladyka Ján Babjak vysvätil dnes za gréckokatolíckeho kňaza v prešovskej Katedrále sv. Jána Krstiteľa diakona Mikuláša Chanátha.
Diakonskú vysviacku prijal Chanáth na Sviatok Narodenia Presvätej Bohorodičky 8. septembra vo farskom Chráme sv. apoštolov Petra a Pavla v Bardejove.
Vladyka v homílii povedal, že v slovách z evanjelia \"Veď Boh tak miloval svet, že dal svojho jednorodeného Syna, aby nezahynul nik, kto v neho verí, ale aby mal večný život\" je kľúč k našej spáse a vďaka Božej láske máme večný život. Novokňazovi povedal, že má hovoriť o tomto kľúči k šťastnému životu deťom, mladým ľuďom, rodinám, ľuďom v pokročilom veku i všetkým, ktorí budú odchádzať z tohto sveta.
Po kňazskej vysviacke nielen vladyka, ale aj všetci kňazi, medzi nimi aj otec a brat novokňaza, zablahoželali novému robotníkovi vo vinici Pánovej a privítali ho v kňazskom spoločenstve.
Otec Mikuláš je trinástym novokňazom, dvanástym archieparchiálnym, Prešovskej archieparchie gréckokatolíckej cirkvi v tomto roku. Jeden z novokňazov bol prešovským arcibiskupom a metropolitom Jánom Babjakom vysvätený 2. augusta na Bukovej Hôrke pre Rád sv. Bazila Veľkého na Slovensku.
TASR informoval hovorca Prešovskej gréckokatolíckej archieparchie Ľubomír Petrík.
 

Vyberte región